Miskraam

Voor vrouwen die een miskraam hebben gehad of later in hun zwangerschap hun baby hebben verloren en dit willen verwerken.

Steun bij miskraam verwerken

Je  bent zwanger, maar het gaat mis. Een miskraam, misschien meerdere achter elkaar of je verliest verder in  je zwangerschap je baby of zelfs rond de bevalling. Heel verdrietig, je droom van een kindje in je armen houden is voorbij. Misschien had je al een naam bedacht en was begonnen met een kamertje in te richten. Je partner wil er nauwelijks over praten, hij verwerkt het op zijn eigen manier. En je omgeving kan er niet zoveel mee. Je krijgt opmerkingen als ‘volgende keer beter ‘ of  ‘het zat dan toch niet goed met dit kindje’. Dat is niet de steun die je nodig hebt. Want je bent verdrietig dat dit zo gewenste kind er niet kan zijn.

Verdrietig

Je voelt je heel vaak verdrietig en dit lijkt maar niet minder te worden. Dat je nog steeds zo verdrietig bent, wordt niet begrepen. Je weet niet meer hoe je er met de mensen om je heen over moet praten, ook niet met je partner. Je weet niet hoe de toekomst er nu uitziet. Wat als je weer zwanger wilt worden?
Verwerken van een miskraam kost energie en tijd. Soms lukt het in je eentje en soms heb je daar hulp bij nodig.

Wat heb jij nodig?

Ik help je om in deze moeilijke periode van je leven je relatie met de mensen in je omgeving te verbeteren. Je kan dan beter hulp en steun vragen op de momenten waarop jij daar behoefte aan hebt. Samen kijken we hoe verder te gaan met je toekomst en een eventuele nieuwe zwangerschap. Verder help ik je verdriet minder groot te laten zijn. Niet vergeten, dat kan ook helemaal niet. Maar wel dat je er beter mee om kan gaan en het een minder groot deel van je leven beheerst.

Dit kan in individuele gesprekken of samen met je partner.
Als het verlies van je baby een traumatische ervaring is kan ik je helpen door middel van EMDR.

Ik bied regelmatig workshops  miskraam verwerken aan, waar je aan de hand van een thema met lotgenoten herkenning vindt en ondersteuning krijgt in het verwerken van je miskraam.

Voor meer informatie en aanmelden
info@heesterbeek-hulpverlening.nl
06-19791714 

Ineke heeft me begeleid om mijn verliesproces te versnellen. Ze deed dat door me inzicht te geven in hoe ik gewoonlijk verlies verwerk en wat andere manieren zijn om dit te doen. Mijn verdriet mag er zijn én ik mag het uiten. Een heel belangrijk inzicht voor mij was dat ik jaloers mag zijn - dat mocht ik niet van mezelf. Het gevolg is dat ik aan vrienden vertel hoe het écht met me gaat. Dat levert opluchting, troost en goede gesprekken op. De inzichten door deze coaching zal ik in de loop van mijn leven kunnen inzetten. 

Nienke (34 jaar, ondernemer)