Familieopstellingen

Wil jij ook een keer een familieopstelling doen?

Dat kan in mijn praktijk. Dat gebeurt met poppetjes, waarbij je zelf de opstelling vormgeeft. Dat geeft inzicht in hoe je je plek in je familie inneemt. Het kan helpen een nieuwe stap in je leven te nemen.

Heb jij regelmatig een schuldgevoel naar je familieleden. Of zijn er patronen in je gezin waar je bent opgegroeid die je anders zou willen. Wil je in je eigen relatie niet dezelfde fouten maken als je ouders, maar lukt dat niet zo goed. Dan is een familie opstelling heel geschikt.

 familieopstellingen

Hoe werkt een familieopstellingen?

Door middel van de opstelling kijk je van een afstand  naar je situatie of probleem. Je zet zelf de poppetjes neer, die voor je gezin of familie staan. Wie je neerzet hangt af van je vraag of situatie waar je mee aan de slag gaat. Een plek te geven aan ‘wat er is’ geeft rust en ruimte. Je verkent deze speelruimte door bewegingen te volgen, een nieuwe ordening te maken, de dialoog te maken en de effecten daarvan te doorvoelen. Zo creëer je zelf de gewenste oplossingen of groeimogelijkheden. Het is een krachtige en eenvoudige manier om mee te werken.

Heel geschikt is het om familieopstellingen te doen als je geadopteerd bent. Je kan hiermee inzichten krijgen en voelen hoe alle partijen een plek hebben. Zowel de biologische ouders als de adoptie ouders. Het is zo als het is. Niet meer en niet minder. Dat geeft rust.

De familieopstelling wordt op tafel gedaan met poppetjes. Je zet zelf de opstelling neer. Langzaam wordt zichtbaar hoe de familie hun plek inneemt. Er wordt gekeken of er een gewenst opstelling is en of daarvoor een stapje genomen kan worden om die te bereiken.

Vergoeding via ziektekostenverzekeraar (gedeeltelijk) mogelijk

Heb je interesse, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken.
info@heesterbeek-hulpverlening.nl
06-19791714

 

Na jaren zoeken naar begrip, rust en zelfzekerheid binnen mijn (ouderlijk) gezin, heb ik dit nu eindelijk gevonden.Sommige situaties zijn te complex om in woorden uit te drukken, gelukkig stelt Ineke dan de juiste vragen.Waar plaatjes volgens 't gezegde meer dan duizend woorden zeggen, heeft de familieopstelling mij dit laten voelen.De familieopstelling maakt (letterlijk) in één oogopslag inzichtelijk hoe verschillende gezinssituaties eruit zien.Dat heeft mij de situatie laten accepteren zoals die is, en inzicht gegeven voor onze eigen toekomst.
   - Vera, 22 jaar, juriste -

 

afspraak