Kinderwens

Je hebt een kinderwens, maar het gaat niet vanzelf; omdat je vruchtbaarheidsproblemen hebt en hiervoor in behandeling bent.

Onvervulde kinderwens

Je hebt een kinderwens, maar het lukt (nog) niet. Als je al een tijd bezig bent met behandelingen als IVF, ICSI of eiceldonatie kan de frustratie soms ineens toeslaan.
Allerlei emoties kunnen voorbij komen. Naast frustratie kan ook verdriet, teleurstelling, hoop en angst een rol spelen. Dat maakt het best moeilijk om nog te genieten van je dagelijkse leven.

Dat leven staat eigenlijk in het teken van het ondergaan van IVF, IUI of een andere behandeling. In het teken van het toeleven naar een nieuwe poging. En vervolgens wachten en hopen dat deze poging lukt. Dat is zenuwslopend en uitputtend. Zeker als je dit maanden (of jaren) achtereen doormaakt.

Het verwerken en rouwen kan veel energie kosten. Ieder doet het op zijn eigen manier en tempo.
Meer informatie over rouw en verwerken vind je hier.

Kinderwens en relatie

Jij en je partner verwerken op je eigen manier het verdriet en de frustraties dat het nog steeds niet lukt. Je kan elkaar niet goed meer vinden en steunen hierdoor. Dat maakt extra verdrietig in deze moeilijke periode.
Jij wil doorgaan en hij wil een rustpauze of omgekeerd. Stoppen of doorgaan. Vragen die bij beide wel opkomen, maar moeilijk samen te bespreken zijn. Je wil niet uit elkaar groeien, maar je maakt je daar wel zorgen om.

Keuzes

Als het niet vanzelf gaat, kom je voor allerlei keuzes te staan. Wel of niet de medische malle molen ingaan? Hoelang doorgaan? Wat en wel niet? Wat past wel en niet bij jullie (zoals donor, draagmoederschap, vruchtbaarheidsbehandelingen, eicel- of embryodonatie, adoptie)

Meer rust in je hoofd

Wil jij je ook meer ontspannen voelen, meer rust in je hoofd tijdens de behandeling?

Wil je weer op één lijn met je partner zijn en elkaar kunnen steunen?

Wil je alleen of met je partner in gesprek gaan over de keuzes waar je voor staat in verband met je (nog) onvervulde kinderwens?

Maak dan een afspraak voor een eerste gesprek

De gesprekken kunnen met jou alleen zijn of samen met je partner.
Daarnaast bied ik regelmatig workshops aan.

Voor meer informatie en aanmelden
info@heesterbeek-hulpverlening.nl
06-19791714

Als steun en (h)erkenning kun je deze gedichten en quotes bekijken.

De emoties die gepaard gaan met onvruchtbaarheid en de behandelingen kunnen overweldigend zijn en het gevoel van machteloosheid dat al bestaat verder versterken. Ineke heeft mij geholpen aandacht te hebben voor deze emoties, om ze tijdig toe te laten en te verwerken waardoor de emoties niet opstapelen en onbeheersbaar worden. Ineke heeft duidelijk veel ervaring en kennis, ze is vriendelijk, toont begrip en daagt tegelijk uit.
Rachel, 34 jaar, arts en onderzoeker
Ik heb veel gehad aan je handvaten, ik ga anders, beter, weg dan toen ik hier kwam. Toen dacht ik dat ik me nooit beter zou kunnen voelen. Bedankt!
Linda 36 jaar (ongewenst kinderloos)