Abortusverwerking

Je hebt onlangs een abortus ondergaan of al langer geleden.

Allerlei emoties

Het roept (nog steeds) allerlei emoties bij je op. Je bent boos, op jezelf of op een ander. Je hebt spijt omdat nu de paniek gezakt is je niet meer weet waarom je de beslissing hebt genomen de zwangerschap af te breken. Je hebt verdriet omdat  je niet meer zwanger bent en er niet voor kon kiezen dit kindje te laten komen. Je voelt je schuldig, naar jezelf, je partner of de baby.
Heftige emoties. Soms zo erg dat je niet meer goed kan functioneren. De emoties kunnen ook tegenstrijdig zijn in je hoofd. Mag ik wel verdrietig zijn, want ik heb zelf de beslissing genomen.

Steun en begrip

Er met anderen over praten lukt niet, omdat je ervoor schaamt. Of omdat je zelf die keus gemaakt hebt. Je partner, familie en vrienden wil je er niet te vaak mee lastigvallen. Met jouw gevoelens over de abortus. Misschien hebben ze wel hun mening geuit of zijn ze het niet (helemaal) met jouw besluit eens. Toch heb je steun en begrip nodig.
Als het je niet lukt in je eentje, kan ik je daarbij helpen. Eerst je eigen emoties duidelijk krijgen. En daarna onderzoeken van wie je steun nodig hebt. Hoe je die steun en dat begrip kan krijgen. Bij wie je dat wil proberen.

Abortus verwerking

Om er beter mee te kunnen leven dat je voor een abortus hebt gekozen, kan ik je helpen door middel van een aantal gesprekken. In die gesprekken kunnen thema’s, zoals schaamte, spijt, verdriet, seksualiteit en verwerking, aan de orde komen. Welke thema’s hangt natuurlijk af van jouw situatie en gevoelens.

Familieopstellingen op tafel kan hierbij ook helpen. Omdat ook de abortus een plek inneemt in jouw gezin of familie.

Voor meer informatie of aanmelden, bel of mail me
info@heesterbeek-hulpverlening.nl
06-19791714