Roze ouderschap

Roze ouderschap; als je homo of lesbisch bent en je hebt een kinderwens, dan gaat het niet vanzelf. Je hebt een andere partij nodig als je met je kinderwens verder wil gaan. Zoals een donor, draagmoeder of een co-ouder.

De 3 partijen bij roze ouderschap

Welke vorm of manier je ook kiest er zijn altijd drie partijen betrokken bij roze ouderschap. Dat ben jij (of jullie), het kind en een derde partij. Dat kan een draagmoeder, co-ouder of donor zijn.
Omdat er met meerdere partijen meer ideeën, verwachtingen en wensen zijn, kan het soms best ingewikkeld zijn. Om het goed af te stemmen en tot afspraken te komen waar iedereen verder mee kan. Want een kind krijgen is een ingrijpende gebeurtenis.
Wil je meer weten over de verschillende vormen voor roze wensouders, alle mogelijkheden op een rijtje.

Het kan prettig zijn met een onafhankelijke deskundige te praten om goed te checken of alle belangrijke zaken zijn besproken en iedereen voldoende ruimte heeft genomen om zijn wensen aan bod te laten komen. Wat ouderschap en opvoeden voor ieder van jullie betekent.

Dit geldt als je met een bekende donor, draagmoeder of co-ouder in zee wil gaan, maar net zo goed als je dat met een (relatief) onbekende doet.

Coaching en begeleiding voor roze wensouders

Op elk moment dat je bezig bent met je kinderwens kan ik je coachen. Als je nog wil afwegen welke vorm van ouderschap het beste bij je past. Als je de manier  gevonden hebt, maar een stukje coaching kan gebruiken om alles goed af te stemmen met alle partijen, kan ik je helpen. Als je het belangrijk vind de consequenties voor je eventuele kind door te nemen. Als je een roze gezin vormt maar begeleiding kan gebruiken omdat het met meerdere partijen toch ingewikkeld is.

Bijeenkomsten roze wensouders

In samenwerking met COC Leiden geef ik regelmatig, samen met een juriste, voorlichting voor roze wensouders.
Ook bij COC Haaglanden en COC Rotterdam organiseren we bijeenkomsten.
Wil je weten wanneer, kijk dan bij de workshops.

Lees het laatste nieuws en achtergrond informatie over roze ouderschap, zoals de wet lesbisch ouderschap en meerouderschap

Kennismakingsgesprek

Ik heb ruime ervaring met het coachen en begeleiden van roze wensouders en roze gezinnen.
Wil je meer weten, bel dan voor een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten
Direct aanmelden voor een afspraak; bel of mail dan naar
info@heesterbeek-hulpverlening.nl
06-19791714