Heb je last van frustratie als het weer niet lukt?

ongewenst kinderloos, frustratie, onvervulde kinderwens

Of ben je verdrietig, boos of teleurgesteld? Spelen er nog andere emotie of gevoelens?

Ongewenst kinderloos en je frustratie!

De hoeveelste keer is het dat je het probeert? Hoe groter de wens hoe meer het effect ervan is!

Dat is natuurlijk logisch. Als het weinig met je doet zal het maar kort emoties bij je oproepen. Maar hier gaat het om als je ongewenst kinderloos bent. Een grote wens die nog steeds niet uitgekomen is. Je doet er alles aan. Gezond eten, zo ontspannen mogelijk zijn, niet of nauwelijks roken en drinken. Maar de spanning kan toch oplopen. Met elke poging wordt dat meer, de hoop dat het lukt juist minder. Moeilijk hoor, want je wilt juist dat je met zo min mogelijk frustratie en stress de nieuwe poging ingaat. En daarmee de kans vergroten dat de behandeling wel lukt. Want dat is waar het natuurlijk om draait. Dat je wens uitkomt en je zwanger raakt.

Weer niet gelukt

Als de poging niet gelukt is, als er (weer) geen kindje blijkt te komen, stort je wereld even in. Stress, paniek, verdriet, het kan allemaal voorbijkomen. Dat is niet vreemd, de wens is groot en de teleurstelling dus ook. Rouwen om de wens die (nog) niet uitkomt is belangrijk. Maar vaak gaat de modus in doorgaan, de volgende actie, de volgende poging. Toch is het belangrijk wel even de tijd te nemen. Het verdriet er uit laten komen, de frustratie voor jezelf te uiten.

Ik wil minder stress bij mijn volgende behandeling

In mijn spreekkamer vragen mensen vaak dat ze handvatten willen om beter en mogelijk met iets minder stress de volgende poging in willen gaan. Omdat ze het dan weer aankunnen.

In de gesprekken gaan we daar mee aan de slag. Het helpt om beter voorbereid te zijn op de nieuwe poging. Om te weten wat je nodig hebt en hoe je dat kan realiseren. Dat is een gezamenlijke zoektocht. Wat werkt voor jou wel en niet. Maatwerk.

5 gratis video tips

Omdat ik meer mensen de mogelijkheid wil bieden om met minder stress en onrust met de kinderwens om te gaan heb ik een serie van 5 gratis video tips gemaakt. Omdat ik het iedereen gun de kans zo groot mogelijk te laten zijn, dat wens uit kan komen! En het leven is het waard om je zo fijn als haalbaar te voelen in de situatie waarin je verkeert.

Dus….. gun je het jezelf ook, wil jij goed voor jezelf zorgen, maak dan gebruik van de   5 gratis  video tips.